BIHULEBETÆNDELSE


Bihulebetændelse (sinusitis) er en af de lidelser der er sjovt at arbejde med i klinikken, fordi:

  • Det er forfærdeligt ubehagelig (en del patienter beskriver det som at opleve sig selv være lukket inde i sit eget hoved)

  • Lægen har lidt eller ingenting at tilbyde, ud over sygemelding (antibiotika har ingen påvist effekt på forløbet af bihulebetændelse)

  • Vores behandling giver som oftest hurtig effekt: når vi løser musklerne op rundt hals og hoved, og kombinerer det med klassisk, kinesisk akupunktur, kommer resultatet hurtig. Det giver glade patienter, og glade patienter, giver en glad akupunktør!

  • Behandlingen kan også kombineres med kraniosakralterapi. Den behandlingsformen påvirker specielt knoglerne i hovedet, og laver bedre forhold for hjernenerverne der skal passere ud af kraniet på en - i udgangspunktet - ret begrænset plads. Den 11. hjernenerven har som sin eneste opgave at den styrer de to muskler m. trapezius og m. sternocleidomastoideus. Begge de her muskler er tit involveret i at lave spændinger i hoved og ansigt, så det at få lavet lidt bedre plads til nerven, vil kunne have meget at sige for den her type plager.
En del patienter vil opleve, at det er lettere at puste gennem næsen og at trykket over bihulerne har lettet allerede i slutningen af første behandling, men denne effektskal senest komme i løbet af 3-4 behandlinger.

Det er almindeligt at bihulerne tømmes efter behandling, så der kan komme mængder at grønt eller gult slim ud. Det er rigtigt godt - det gør jo intet godt i næse og bihuler…
 
Ved bihulebetændelse er ofte kæbemusklen m. masseter - og den skrå halsmuskel - m. sternocleidomastoideus - stram, det bidrager ofte til at opretholde problemet, antageligt fordi de stramme muskler strammer i vævet, og gør det sværere for bihulerne at tømmes normalt.

Akut bihulebetændelse er nemmest og hurtigst at behandle, men også kronisk bihulebetændelse kan sagtens lade sig kue af vores nåle. Vi har i årenes løb haft en række af denne type patienter, men har stadig til gode ikke at få til et vellykket behandlingsforløb ved sådanne problemer.
 
Du kan læse mere om behandling med klassisk, kinesisk akupunktur her
Top