MAVEBESVÆR/IBS


Når vi møder patienter med maveproblemer i klinikken behandler vi hovedsagelig med klassisk akupunktur. Det fungere godt i forhold til så vel forstoppelse som diarre, urolig mave, og mavesmerter.

For nogle år tilbage, havde vi en ældre dame som patient i klinikken. Hun var til dels skrøbelig, pga høj alder, og fordi hun havde flere operationer bag sig. Hun kom gerne ”sammenbøjet” ind i klinikken, og skulle have hjælp for at komme op på briksen. Efter behandling kunne hun sætte sig op, og sige: nu skal jeg ud for at handle ind, med kraft og energi i stemmen.
 

Når maven bøvler, får man nemt for lidt energi i hverdagen. For det er jo netop gennem maden vi skal hente det brænde cellerne skal lave kroppens energi af. Så maven skal helst fungere så godt som mulig. Og for at opnå det, når den altså er gået i kludder, er klassisk akupunktur et godt hjælpemiddel.

Det hænder dog at smerter i maveregionen også stammer fra musklerne, og i sådanne tilfælde fjerner vi muskelspændingerne ved hjælp af moderne triggerpunktbehandling. Hvis ønskelig, efter en individuel vurdering, kan behandlingen også kombineres med kraniosakralterapi. Til sammen vil det kunne være med til at bryde den onde cirkel flere steder, så man lettere kan komme sig ud af sygdommen.
 

Man opnår også de bedste resultater ved behandling af mavebesvær, hvis man samtidig kigger på kosten: er der f.eks. noget, der bør udelades fra den daglige mad, noget der irriterer tarmsystemet.
 
NB: inden man starter op behandling med akupunktur for mavebesvær, bør læge kontaktes, for at udelukke evt. farlige, underliggende sygdomme, som kræft.
Top