SKULDER SMERTER


Skulderen er et kompliceret led, der ved enhver bevægelse involverer mange muskler, både fra nakke, bryst, ryg, skulder og arm. Det er kroppens mest fleksible led, men samtidigt det mest sårbare. Overbelastning af skulderens muskler, kan resultere i at der udvikles myofascielle triggerpunkter, der giver forskellige smertemønstre.

Behandling med dry needle teknik, giver hurtige resultater, både større bevægelighed og mindre smerter.
Du kan læse mere om behandlingsforløbet her
I denne her artikel, kan du læse om en av vores glade patienter, der fik hjælp for sine skuldersmerter. 
 
M. triceps giver typisk smerter til skulder, nakke og arm, m. scalene smerter til skulder, bryst, øvre del af ryg samt snurrende og sovende følelse til arm og fingre. Triggerpunkter i m. supraspinatus giver smerter lateralt i skulder, og når denne muskel er forkortet, kan resultere i slimsæk betændelse. M. infraspinatus giver typisk smerter dybt ind i skulderleddet, mens m. subscapularis giver smerter til bagside af skulder, samt håndled.
 
Eksemplerne over er kun nogle af de smertemønstre man kan se ved triggerpunkter i muskler der giver smerter og nedsat bevægelse i skulderen. Andre muskler giver andre smerter. Triggerpunktbehandling er et godt alternativ ved skuldersmerter, efter som den sidste forskningen viser at operation og træningen lille eller ingen effekt har på denne type smerter.

Akutte smerter i skulder, forårsaget af triggerpunkter, er nemme at behandle. Dersom smerterne har varet ved i nogen tid så man fx har udviklet en kold skulder (frozen shoulder), giver dette langt mere komplicerede smerte mønstre, og er sværere at behandle.

Top