ALTERNATIV TIL FYSIOTERAPI


Smerter er typisk forårsaget af tynde, stramme bånd i dysfunktionelle muskler (triggerpoints), der dannes når musklerne bliver skadet (fald, sportsskader, havearbejde, ensidigt arbejde ved computer etc.). Det man bliver undersøgt for hos fysioterapeut og læge (scanninger etc.), er skader i led, og når intet kan ses på sådanne undersøgelser, konkluderer man ofte, at patienten intet fejler.
 
Men triggerpoints er bløddelsskader, og dem kan man ikke se på scanninger. 

Triggerpoints forkorter musklerne, så det er sværere at bevæge sig frit (fx stiv nakke), og giver inflammationer i vedhæftningerne.

Triggerpoints giver typisk de smerter, som de fleste mennesker døjer med: knæsmerter, hofte- og lændesmerter, musearm eller smertefuld skulder.
 
NB: triggerpoints må ikke forveksles med anspændte muskler, og de kan ikke strækkes, masseres eller trænes væk.

Den gode nyhed er, at det er ret nemt at blive af med problemet, bare man ved hvorledes.

 

Kontakt os gerne på info@origoakupunktur.dk og hør mere om vores behandlingsmuligheder hos Origo Akupunktur i Skanderborg.

De fleste «uforklarlige» og «behandlingsresistente» smerter i bevægeapparatet er forårsaget af myofascielle triggerpunkter. Triggerpunkter er skadede muskelfibre der har tre vigtige kendetegn:

1) De er permanent aktiverede og sammentrukket, og forkorter dermed musklen. Det giver bevægelseshæmning og muskelstivhed.

2) De har en ændret metabolisme og er smertefulde ved direkte tryk.

3) De giver refererede smerter som typisk føles i afstand fra triggerpunktet, ofte som en slags stråling som fejldiagnosticeres som «nerve i klemme».

Alternativ til Fysioterapi i Skanderborg og Hørning

 

Det kan afhjælpes

Den amerikanske præsident, John F. Kennedy, er et eksempel på en person der døjede med smerter fra triggerpunkter: Kennedy blev skadet under 2. Verdenskrig og havde så store rygsmerter, at han næsten altid brugte krykker, når kameraerne var slukkede. Kennedys læge, dr. Janet Travell - grundlæggeren af moderne triggerpunktbehandling - hjalp ham af med størstedelen af disse invaliderende smerter.
 

Den typiske patient

Den typiske patient i klinikken befinder sig gerne i 40’erne: kroppen kan ikke mere tolerere det samme, når man er kommet lidt på afstand af ungdommen, og der skal oftere noget reparation til for at det hele kan køre smertefrit - og at man kan passe sit arbejde og dyrke den idræt man kan lide uden problemer, samt have overskud til børnene.

Den typiske patient har tit haft smerter gennem lang tid, har været ved lægen, fået gigtmedicin og indsprøjtninger med binyrebark-hormon, fået fysioterapi, er blevet behandlet af kiropraktor og massør... og måske endda et par ting mere. Alligevel døjer hun eller han stadig med smerter, ofte i hæle, hofter, ryg og skulder eller spændingshovedpine (evt. med migræne).

Ved hjælp af tør nåle-behandling, bliver langt de fleste smertefri, og hovedparten af de resterende får reduceret deres smerter betydeligt.

Nogle gange er der ogå tale om langvarige problemer. Rekorden indehaves muligvis af en dame, som kom med sin datter. Hun havde haft bækkenløsnings-smerter siden datteren blev født - for 50 år siden! Nu kan den ældre kvinde igen gå lange ture.
 

60.000 konsultationer

Vigdis Lysne og Bruno Aamo, er - som nogle ganske få i Skandinavien - uddannet i den moderne behandlingsform tør nåling/dry needling technic. Med mere end 60.000 konsultationer i klinikken (Norge og Danmark) siden 1998, er rigtig mange mennesker hjulpet af med akutte, så vel som kroniske, smerter. Lysne og Aamo er, i tillæg til at være sygeplejersker og triggerpunkt-terapeuter, også certificeret i klassisk kinesisk akupunktur fra CBIATC i Bejing. De har begge også højere universitetsuddannelser.
 

Mænd er mere bange for nåle end kvinder

Mænd er en gruppe, der tit kommer sent til behandling. De er langt mere bange for (de meget tynde, og som oftest også små) nåle, som vi benytter i behandlingen, end kvinder er. Det betaler sig ikke, for jo tidligere man kommer til behandling, jo nemmere er det at blive af med smerterne og bevægelseshæmningen.
 

Problemer løses hurtigt...

Hurtigst effekt får du, hvis du kommer, mens problemet er nyt. Akutte skader (f.eks. hekseskud eller låst nakke) er som oftest færdigbehandlet på 2-4 konsultationer, nogle gange er sågar 1-2 behandlinger nok,  især hvis du stadig er på den rigtige side af de 20...

Et overbelastet knæ eller hofte efter et cykelløb eller en hård dag i haven, vil typisk også kunne være hurtigt fikset - med mindre der ligger en gammel skade bag, som du rent faktisk har døjet med i mange år, og som er blevet forværret af den belastning en sportspræstation eller hårdt fysisk arbejde kan være.

Sidstnævnte kan naturligvis også afhjælpes, der skal blot en mere ihærdig indsats til.. Som man siger: problemer løses, mens du venter, mirakler tager noget mere tid...
 

Har du brug for hjælp?

Book en tid og lad os hjælpe dig med et godt alternativ til fysioterapi. Vi hjælper mange med smerter og akutte skader fra Hørning, Skanderborg og omegn.
Top