ALTERNATIV TIL KIROPRAKTIK


Facetled syndrom» er en betegnelse på smerter i nakke og ryg. At man refererer til facet-leddene (se «Lidt ryg-anatomi», nedenfor), skyldes antagelsen om at årsagen til disse smerter kommer fra inflammationer eller skader/låsninger i rygradens facet-led.

Det er imidlertid et faktum at symptomer fra det kiropraktorer diagnosticerer som «facetled-syndrom» i nakke og lænd, samsvarer fuldstændig med referede smerter fra triggerpunkter i nogle af nakkens, overkroppens og ryggens muskler.

Sådanne smerter har ofte ingen sammenhæng med facetleddene, og smerterne forsvinder i almindelighed hurtigt ved moderne triggerpunktbehandling, helt uden at man udfører manipulering af rygradens led.
Origo Akupunktur er specialister i triggerpunktbehandling. Kontakt os gerne på info@origoakupunktur.dk og hør mere om vores behandlingsmuligheder på klinikken i Skanderborg.
«Facetled»-symptomer, som ofte stammer fra muskler:

Det er altså ikke “ledlåsninger” som irriterer musklerne og får dem til at stivne; det er stive og forkortede muskler som giver ryggens led øget tryk, og dermed forårsager betændelse i facetleddene.

Top