Alternativ til kiropraktikFacetleds-smerter er faktisk nogle gange triggerpunkter

De symptomer som kiropraktorer diagnosticerer som facetled-syndrom i nakke og lænd, samsvarer tit fuldstændig med mønstrene for referede smerter fra triggerpunkter i nogle af nakkens, overkroppens og ryggens muskler.

Sådanne smerter har ofte ingen sammenhæng med facetleddene, og smerterne forsvinder i almindelighed hurtigt ved moderne triggerpunktbehandling, helt uden at man udfører manipulering af rygradens led.

At man refererer til facetleddene i forbindelse med smerter i nakke og lænd, skyldes antagelsen om at årsagen til disse smerter kommer fra inflammationer eller skader/låsninger i rygradens facetled.

Men det er typisk ikke låsninger i led som irriterer musklerne og får dem til at stivne. Omvendt er det mest almindelige at det er stive og forkortede muskler som giver ryggens led øget belastning/hiv/pres, og dermed forårsager inflammation i facetleddene.

Inflammationen forsvinder når triggerpunkterne bliver løst op, og hivet på ledderne dermed lettes.

Vi tilbyder alternativ til kiropraktik, massage og fysioterapi. 

Triggerpunktbehandling, klassisk kinesisk akupunktur og kranio sakral terapi er alle effektive behandlingsformer der kan noget forskelligt. En kombination af disse laver gode resultater. 

Vi behandler både kroniske og akutte smerter og diverse andre lidelser med en effektiv kombination af triggerpunktbehandling, kranio sakral terapi og klassisk kinesisk akupunktur.

Symptomer som ofte stammer fra muskler, men som kan forveksles med facetled-problemer:
Læs mer om Triggerpunktbehandling