SVIMMELHED


Svimmelhed har ofte sin årsag i stramme muskler i og omkring hoved og hals, fx m. scm, m. trapezius og m. masseter. Når dette er hovedårsagen, vil dry needle triggerpunktbehandling kunne fjerne mange af symptomerne - i bedste fald også ret hurtigt.

Svimmelhed følges ofte af kvalme, og det at løsne op de stramme muskler vil også kunne være til god hjælp mod dette problemet, samt at man kombinerer behandlingen med klassisk kinesisk akupunktur.

En af vore mange patienter der kom i klinikken fordi hun døjede med svimmelhed, havde også hovedpine. Den var kraftig reduceret efter 1 behandling, og fuldstændig væk efter den tredje. Svimmelhed tager ofte lidt mere tid,  men denne damen var af med sit gener efter kun 6 behandlinger. Hvis man har været svimmel i lang tid, kan det behøves flere behandlinger før problemet er væk.

Hvis svimmelheden har sin årsag fra forandringer i det indre øre, fx Meniers sygdom, kan vi ikke gøre meget for at hjælpe.

Ved svimmelhed er det tit meget gunstig at kombinere triggerpunktbehandling med kraniosakralterapi, fordi denne behandlingsformen specielt påvirker knoglerne i hovedet, og laver bedre forhold for hjernenerverne der skal passere ud af kraniet på en - i udgangspunktet - ret begrænset plads. Den 11. hjernenerven har som sin eneste opgave at den styrer de to muskler m. trapezius og m. sternocleidomastoideus. Begge de her muskler er tit med på at frembringe svimmelhed, så det at få lavet lidt bedre plads til nerven, vil kunne have meget at sige for den her type plager.

Top